Thursday, June 12, 2008

ΣΥΝτονιστείτε με τις αρχές που φέρεστε να πρεσβεύετε

Επισφαλής η εργασία στα ενοικιαζόμενα τηλεοπτικά συνεργεία.

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Επικρατείας.

Το 1989, τη χρονιά της άνθησης της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε μια πρωτόγνωρη εργασιακή σχέση μεταξύ τηλεοπτικών σταθμών και ενοικιαζόμενων συνεργείων. Ονομάζουμε πρωτόγνωρη αυτή την εργασιακή σχέση, γιατί δεν καλύπτεται από κανένα νομικό πλαίσιο εργασιακών σχέσεων. Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία κατοχύρωση με τη μορφή συμβολαίου ή σύμβασης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που παράγουν την πρώτη ύλη της τηλεόρασης (την εικόνα και τον ήχο) να εργάζονται για 10, ακόμα και 15 χρόνια με αμοιβή 25 έως 40 € ημερησίως, ανασφάλιστοι ή ασφαλισμένοι ως ¨επιχειρηματίες¨ στον ΟΑΕΕ (τέως ΤΕΒΕ).

Κάτω από αυτό το εργασιακό καθεστώς, αυτοί οι εργαζόμενοι μπορούν να μείνουν άνεργοι με μεγάλη ευκολία και χωρίς κανένα κόστος για την εταιρεία, αφού δεν έχουν στην ουσία καμία εργασιακή σχέση.

Επειδή κατά τη γνώμη μας οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να καλύπτονται πλήρως μισθολογικά και ασφαλιστικά,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

· Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να μπεί επιτέλους ένα τέλος στο καθεστώς εργασιακής ομηρίας, ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας για τους εργαζόμενους στα ενοικιαζόμενα τηλεοπτικά συνεργεία.

Η ως ανωτέρω επερώτηση του κ. Λεβέντη διαμορφώθηκε ως ακολούθως από εργαζόμενο στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» του ΣΥΝ, που γνωρίζει «εκ των έσω» το απαράδεκτο καθεστώς με τα δελτία παροχής υπηρεσιών, ή ούτε καν, και τους εργαζόμενους με «μαύρα».

Επισφαλής η εργασία «στο Κόκκινο».

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Επικρατείας.

Το 2006, τη χρονιά της άνθησης του Κοινωνικού Φόρουμ στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε μια πρωτόγνωρη εργασιακή σχέση μεταξύ του ραδιοφωνικού σταθμού ενός κόμματος της αριστεράς και των εργαζομένων του. Ονομάζουμε πρωτόγνωρη αυτή την εργασιακή σχέση, γιατί δεν καλύπτεται από κανένα νομικό πλαίσιο εργασιακών σχέσεων. Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία κατοχύρωση με τη μορφή συμβολαίου ή σύμβασης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που παράγουν την πρώτη ύλη του σταθμού (κάνουν εκπομπές, βάζουν μουσική, κάνουν παραγωγή, ελέγχουν τη ροή) να εργάζονται με αμοιβή 25 έως 40 ευρώ ημερησίως, ανασφάλιστοι.

Κάτω από αυτό το εργασιακό καθεστώς, αυτοί οι εργαζόμενοι μπορούν να μείνουν άνεργοι με μεγάλη ευκολία και χωρίς κανένα κόστος για το κόμμα, αφού δεν έχουν στην ουσία καμία εργασιακή σχέση.

Επειδή κατά τη γνώμη μας οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να καλύπτονται πλήρως μισθολογικά και ασφαλιστικά,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

· Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να μπει επιτέλους ένα τέλος στο καθεστώς εργασιακής ομηρίας, ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας για τους εργαζόμενους «Στο Κόκκινο».

4 comments:

Anonymous said...

Δεν το βρήκα και τόσο αστείο, πόσο μάλλον που ψάχνοντας το blog σας δεν είδα τέτοιου είδους "καυτή ειρωνία" για τον Λαμπράκη και τον Μπόμπολα. Άσε που δε βρήκα ούτε μια σοβαρή καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί σας στον σταθμό αυτό.
Τι να σας πω, η αισθητική είναι βαθιά πολιτικό θέμα. Και σ' αυτό χάνεται λάδια...
Πιο πολύ εμπαθείς μου φαίνεστε παρά οτιδήποτε άλλο.

Πέτρος (κάποτε συνάδελφος)
Αντικριστό Λαμίας

solidarity said...

Δεν είναι καθόλου αστείο, επειδή δεν είχε την πρόθεση να είναι. «Καυτή ειρωνεία» είναι άλλα να πρεσβεύεις και άλλα να εφαρμόζεις. Πολύ πιο βαθειά πολιτικό θέμα (κάποτε συνάδελφε) από την αισθητική είναι η ηθική. Εμπαθές είναι να κατηγορείς συναδέλφους ότι «χάνουν λάδια». Όσο για την καταγραφή των προβλημάτων δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά προσπαθούμε.

Anonymous said...

Άλλη μια απόδειξη του πως ευαγγελίζονται τον "άλλο κόσμο τον εφικτό", αυτοί που διατρανώνουν ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερος καπιταλιστικός κόσμος. Λειτουργούν με τα ίδια καπιταλιστικά πρότυπα, αποτυγχάνοντας όχι απλά να διαμορφώσουν μια εναλλακτική οικονομικοκοινωνική πρόταση, αλλά ακόμα και να ανταποκριθούν στο μότο στο οποίο στηρίζουν την αντιπολιτευτική τους φρασεολογία: την εναντίωση στο σύστημα που γέννησε τη «γενιά των 700ων Ευρώ)». Μήπως εννοούν ότι πρέπει να περάσουμε στη «γενιά των 0 και των μαύρων ευρώ»;

Προς τον Πέτρο:
1)Ο Λαμπράκης και οι λοιποί μεγαλοϊδιοκτήτες είναι ο ορατός εχθρός, αυτός όμως που πρέπει να φοβάσαι περισσότερο είναι ο καμουφλαρισμένος ως φίλος. «Ίδια είναι τα αφεντικά, δεξιά και αριστερά» λέει ένα σύνθημα και δε φαίνεται να απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

2)Η μαύρη, η απλήρωτη και η κακώς πληρωμένη εργασία δεν είναι ζήτημα αισθητικής, είναι ζήτημα επιβίωσης.

3)Τέλος, εάν αποκαλείς εμπάθεια την εναντίωση προς ένα σύστημα εργασιακών σχέσεων που γεννάει και διαιωνίζει την ανισότητα και την εκμετάλλευση, τότε δηλώνω την αμέριστη αλληλεγγύη μου στην «εμπάθεια» των παιδιών. Εκτός εάν εννοείς ότι η εκμετάλλευση από το «αριστερό κεφάλαιο» δεν είναι δα και τόσο κακή.

φιλικά,
εξω-αξονικός


Φιλικά,

Anonymous said...

情趣用品,情趣,情色,成人,A片,自拍,情趣用品,情趣,色情,成人影片,色情影片,免費A片,情趣用品,情趣,成人網站,A片下載,日本AV,做愛,情趣用品,情趣,美女交友,A片,辣妹視訊,情色視訊,情趣用品,情趣,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影,A片,情趣用品,情趣用品,情趣商品,情趣,情趣

情色,A片,AIO,AV,日本AV,色情A片,AV女優,A漫,免費A片,A片下載,情色A片,哈啦聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費視訊聊天,上班族聊天室,080中部人聊天室,視訊聊天室,視訊聊天,成人聊天室,一夜情聊天室,辣妹視訊,情色視訊,成人,成人影片,成人光碟,成人影城,自拍

情趣用品,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,日本AV,寄情築園小遊戲,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,色情遊戲,一葉情貼圖片區,色情網站,色情影片,微風成人, 嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,18成人,成人影城,成人圖片,成人影片,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,080視訊聊天室,視訊聊天室

情趣用品,A片,aio,av,av女優,a漫,免費a片,aio交友愛情館,a片免費看,a片下載,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,色情影片,情色網,色情網站,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人小說,成人電影

情趣用品,情趣,情趣商品,自拍,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,H漫,A片,AV,AV女優,A漫,免費A片,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,SEX,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區