Thursday, June 19, 2008

Καταγγελία Εργατικού Κέντρου Αθήνας για BEST-ΕΝ ΛΕΥΚΩ

Αρ. Πρωτ.: 1694 Αθήνα, 18/06/08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του ΕΚΑ καταγγέλλει την εργοδοσία των ραδιοφωνικών σταθμών BEST και ΕΝ ΛΕΥΚΩ, η οποία συνειδητά και με δόλο παρανομεί εις βάρος συναδέλφου τεχνικού που εργάζεται στο ραδιοφωνικό σταθμό BEST.

Ζητάμε να γίνουν άμεσα σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τον συνάδελφό μας και απαιτούμε να εφαρμοσθεί το άρθρο 3** της Σ.Σ.Ε. ΕΤΕΡ – ΕΙΙΡΑ. Κάθε αντίθετη ενέργεια από την πλευρά της εργοδότριας εταιρείας θα βρει απέναντί της σύσσωμο το ΕΚΑ.

Το Δ.Σ



**

Άρθρο 3ο

Για τον υπολογισμό των βασικών μηνιαίων μισθών καθώς και των ημερών της κανονικής άδειας ανάπαυσης που δικαιούται ο Τεχνικός (Ηχολήπτης ή Ηλεκτρονικός) αλλά και για κάθε άλλη συνέπεια εξαιρουμένης αποζημίωσης του Ν. 2112/20, λαμβάνεται υπ’ όψιν και προσμετράται στο χρόνο της υπηρεσίας του στο Ραδιοφωνικό σταθμό και η προϋπηρεσία σε οποιονδήποτε άλλο Ραδιοφωνικό σταθμό. Στην ατομική Σύμβαση εργασίας του Τεχνικού Ρ/Σ θα πρέπει απαραιτήτως να προσδιορίζεται η ειδικότητα με την οποία προσλαμβάνεται και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός στον οποίο και μόνο θα εργάζεται.

Αποδεικτικά (π.χ. ένσημα) προϋπηρεσίας υποβάλλονται στο λογιστήριο ή στη
διεύθυνση προσωπικού κάθε σταθμού μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την πρόσληψη του Τεχνικού, η δε εκπρόθεσμη υποβολή τους έχει ως συνέπεια, ότι η προϋπηρεσία που αποδεικνύουν λαμβάνεται υπόψη και προσμετράται από την ημερομηνία υποβολής τους.

Εάν το ποσοστό αύξησης του Μέσου Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Εθνικής Γενικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος υπερβεί το 4% για το 2008 το ποσό που θα προκύψει από την εφαρμογή της πέραν του 4% διαφοράς επί των βασικών μισθών των βαθμίδων (7-21) της μισθολογικής κλίμακας του 2008 θα προσαυξήσει τους βασικούς μισθούς της κλίμακας του 2008.


No comments: