Monday, January 28, 2008

ΣΚΑΪ γάιδαρος

Αναδημοσιεύουμε από το ενημερωτικό των Financial Crimes την επιστολή απολυμένου εικονολήπτη:

Από τις 23/1 έχουν αρχίσει απολύσεις εργαζομένων στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ένα γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο το πρόβλημα που υπάρχει με την ασυδοσία της πολιτικής ηγεσίας και των καπιταλιστών φίλων τους.

Δεν είναι τυχαίο το θράσος του συγκεκριμένου ομίλου. Έχοντας τις "πλάτες" της κυβέρνησης, μπορεί και αυθαιρετεί εις βάρος οποιουδήποτε νόμου που είναι υπέρ του εργαζόμενου.

Συγκεκριμένα: Ο σχετικός νόμος που ορίζει τον αριθμό των εργαζομένων σ’ ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας "αμφισβητήθηκε" από τον όμιλο. Η επιθεώρηση εργασίας του Πειραιά ενέκρινε την εξαίρεση του ομίλου από την σύμβαση και "άνοιξε" τον δρόμο για τις απολύσεις.

Αποτέλεσμα; Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι ασκούν δύο ή και τρεις ειδικότητες, στην βάρδιά τους, μέσα σ’ ένα κλίμα, εκβιασμού.

Έτσι, λοιπόν, η κερκόπορτα του νεοφιλελευθερισμού, σε συνδυασμό με την τακτική του "πράσινου μάρκετινγκ" ανοίγει τον δρόμο για περισσότερα κέρδη. Γκρεμίζοντας" ότι κεκτημένο έχουν οι εργαζόμενοι από τη μια και από την άλλη να "ρίξει" στάχτη στα μάτια της "κοινής γνώμης", "πουλώντας" οικολογία.

Την ώρα που το κτήριο είναι ότι πιο αντι-οικολογικό, κατασκευαστικά, υπάρχει στην περιοχή. Σε έναν χώρο περίπου 600 ατόμων δεν γίνεται ανακύκλωση ούτε χαρτιού ούτε πλαστικού!!!

No comments: