Thursday, January 17, 2008

Νέα συνάντηση: Δευτέρα 21 Γενάρη

Η “Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Σωματείου Εργαζομένων στα ΜΜΕ”, απευθύνεται σε όλους/ ες τους εργαζόμενους/ ες σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ανεξαρτήτως ειδικότητας και τρόπου καταβολής μισθού: συντάκτες /ριες, φωτογράφους, τεχνικούς, εικονολήπτες /ριες, κλητήρες, καθαριστές/ ριες και όποια άλλη ειδικότητα μπορεί να υπάρχει. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.

Σκοπός μας είναι η συνδικαλιστική κάλυψη όλων των επισφαλώς εργαζόμενων στα ΜΜΕ, που δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες Ενώσεις, και η δημιουργία ενός πραγματικά αντιπροσωπευτικού κλαδικού Σωματείου.

Για να αποκτήσει τη δυναμική που του αρμόζει και για να αποτελέσει ένα ουσιαστικό μέσο αγώνα, αυτό το εγχείρημα πρέπει να πλαισιωθεί από όλους όσους βιώνουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας στον κλάδο χρόνια τώρα, αλλά και από τους νεοεισερχόμενους στη "μισθωτή/άμισθη σκλαβιά", από όλους εκείνους που βλέπουν αγώνες να ξεπουλιούνται ή να μην ξεκινούν καν και, τέλος, από όλους όσους η ΕΣΗΕΑ και οι συναφείς ενώσεις αρνούνται με καταστατικά αποκλεισμών ότι υπάρχουν, εθελοτυφλώντας παράλληλα μπροστά στη γενική απαίτηση για Ενιαίο Συνδικάτο Τύπου.

Το Καταστατικό μας συντάσσεται ήδη με τη συμβολή μελών του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και η Πρωτοβουλία μας διευρύνεται με καινούργια μέλη σε κάθε νέο της μάζεμα.

Αποφασίσαμε ότι οι συναντήσεις μας θα είναι τακτικές ανά 15νθήμερο και θα πραγματοποιούνται πλέον, κατόπιν ευγενικής παραχώρησης, στα γραφεία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει:

Δευτέρα 21/01/2008

στις 8 μ.μ.

στην ΕΦΕ, Χαρ. Τρικούπη 22

Σας περιμένουμε

«Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Σωματείου Εργαζομένων στα ΜΜΕ»

Ενδεικτικά:

Αγγελίδης Δημήτρης -Flash.gr, 6944683025

Ανδρουλιδάκης Γιάννης - Αντί, 6978582065

Καϊμακάμης Νίκος - Τ3, Connecting, 694525125

Καπαρουδάκης Αποστόλης - RadioBubble.gr, Ντοκιμαντέρ Εξάντας 6974305412

Κουρεμένος Αχιλλέας - Ντοκιμαντέρ Εξάντας, 6946995222

Μπατζιά Ντίνα - Γεωτρόπιο, 105,5 στο Κόκκινο, 6934245943

Μυλωνάκη Γεωργία – Ελευθεροτυπία, 6977238673

Προμπονά Ειρήνη - 105,5 στο Κόκκινο,6946124861

5 comments:

Anonymous said...

Καλησπέρα παιδιά

Συνάδελφος με ενημέρωσε για την υπάρξη της κίνησης. Ομολογώ ότι δεν την ήξερα. Ομολογώ επίσης ότι ευχαριστήθηκα όταν το πληροφορήθηκα. Δυστυχώς δεν μπορούσα να έρθω σήμερα στη συνάντηση, Μπορείτε να μας ενημερώσετε τι έγινε.

Νίκος Γιαννόπουλος
δημοσιογράφος contra.gr

Anonymous said...

Νίκο, πάρε μας τηλέφωνο ή/και στείλε το μέιλ σου για να σ' ενημερώσουμε αναλυτικά.

Anonymous said...

Από Βόλο. Συγχαρητήρια για τη κίνηση. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα, όπως κι άλλοι συνάδελφοι στη πόλη που δουλεύουν σε παρόμοιες συνθήκες
Κώστας Ανέστης. Δημοτικό ραδιόφωνο Βόλου

Anonymous said...

Ανώνυμε από Βόλο πάρτε τηλέφωνο σε όποιο από τα άτομα βλέπετε, για περισσότερα. Θα ενημερώνουμε συνέχεια. Μακάρι να μπορούσατε να είστε σε κάποιες συναντήσεις. Θα είμαστε σε επαφή και μέσω blog. Αν μας δώσετε mails, θα μπείτε σε λίστα ενημέρωασης. Πολύ χαιρόμαστε που κινείται το θέμα κι εκτός Αθηνών. Ενημερώστε όσο κόσμο μπορείτε.

watch jersey shore online said...

Great read thanks