Friday, March 28, 2008

Οι εργαζόμενοι στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ για το Ασφαλιστικό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αθήνα, 27 Μαρτίου 2008
Εμείς, οι εργαζόμενοι στην Ημερησία, δηλώνουμε την αντίθεσή μας με το νομοσχέδιο για την κατεδάφιση τουασφαλιστικού συστήματος, που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβερνητικήπλειοψηφία των 151+1 βουλευτών.
Υπογραμμίζουμε τις καταστροφικές συνέπειες των ρυθμίσεων τουνομοσχεδίου που αφορούν τον κλάδο μας, τόσο για την περίθαλψη, όσο καιγια τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο δεν πλήττει μόνο τους δημοσιογράφους, αλλά το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν καν συνδικαλιστική εκπροσώπηση.
Για το λόγο αυτό, ζητούμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να «αγκαλιάσει» όλους τους εργαζομένουςστον κλάδο (καλλιτεχνικοί συντάκτες, εργαζόμενοι σε δικτυακούς χώρουςκλπ), αλλάζοντας το αναχρονιστικό Καταστατικό. Παράλληλα την καλούμε να αξιοποιήσει το Διασωματειακό για την οργάνωση των κινητοποιήσεών μας. Στηρίζουμε κάθε ενέργεια που συμβάλλει στην αποτροπή της μετατροπής αυτού του εκτρώματος σε νόμο και, κυρίως, κάθε αγώνα που θα γίνει για τη μη εφαρμογή και την ανατροπή του νόμου αυτού στην πράξη. Εκφράζουμε τη δυσφορία μας για τη στάση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κατά τις προηγούμενες εβδομάδες. Στα πλαίσια της κλιμάκωσης του αγώνα, τασσόμαστε υπέρ της συγκρότησης Απεργιακής Επιτροπής (όπως προβλέπει και το Καταστατικό) και της πρόνοιας για ενημέρωση κατά τις ημέρες κινητοποιήσεων (π.χ. μέσω 10λεπτων απεργιακών δελτίων). Καταγγέλλουμε, τέλος, την στάση αρκετών παρουσιαστών και σχολιαστών δελτίων ειδήσεων, που υπονόμευσαν τους απεργιακούς αγώνες κατά του νομοσχεδίου και παραπληροφόρησαν την κοινή γνώμη, υποστηρίζοντας ότι«οι δημοσιογράφοι τα βρήκαν με την κυβέρνηση και εξαιρούνται» και τροφοδοτώντας μια άκρως αρνητική εικόνα στα μάτια της κοινής γνώμηςγια τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Ο κλάδος πλήττεται από το νομοσχέδιο όσο οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, αν όχι περισσότερο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η αφαίρεση του 10% από τα έσοδα του αγγελιόσημου και η εξαίρεση των γυναικών εργαζομένων στα ΜΜΕ από την 6μηνη άδεια λοχείας.
Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του περί συνέχισης και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων του κλάδου και συντασσόμαστε με τον εκπρόσωπό μας στο Μεικτό Συμβούλιο στην υποστήριξη κάθε δράσης προς αυτή την κατεύθυνση.

2 comments:

Αλέξανδρος Ζήβας said...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής (ψυχοDNA, ψυχογραφήσεις), σιωπής,....
Σχηματοποίηση λόγου ("ποιημάτων" μου), θεογονία, κοσμογονία,....
Γεια.....
URL : www.siopi.gr

Anonymous said...

情趣商品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣商品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣商品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品.情趣,情趣,情趣,情趣,視訊聊天室

麻將,台灣彩卷,六合彩開獎號碼,運動彩卷,六合彩,遊戲,線上遊戲,cs online,搓麻將,矽谷麻將,明星三缺一, 橘子町,麻將大悶鍋,台客麻將,公博,game,,中華職棒,麗的線上小遊戲,國士無雙麻將,麻將館,賭博遊戲,威力彩,威力彩開獎號碼,龍龍運動網,史萊姆,史萊姆好玩遊戲,史萊姆第一個家,史萊姆好玩遊戲區,樂透彩開獎號碼,遊戲天堂,天堂,好玩遊戲,遊戲基地,無料遊戲王,好玩遊戲區,麻將遊戲,好玩遊戲區,小遊戲,電玩快打

情趣用品,情趣,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情竹園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,色情影片,情趣內衣,情趣睡衣,性感睡衣,情趣商品,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室 ,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080苗栗人聊天室,080聊天室,視訊交友網,視訊

借錢,黃金,黃金回收,黃金價格,黃金買賣,當舖

A片,A片,成人網站,成人影片,色情,情色網,情色,AV,AV女優,成人影城,成人,色情A片,日本AV,免費成人影片,成人影片,SEX,免費A片,A片下載,免費A片下載,做愛,情色A片,色情影片,H漫,A漫,18成人

a片,色情影片,情色電影,a片,色情,情色網,情色,av,av女優,成人影城,成人,色情a片,日本av,免費成人影片,成人影片,情色a片,sex,免費a片,a片下載,免費a片下載,成人網站,做愛,自拍