Thursday, March 20, 2008

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ

Νέα ελπιδοφόρα δεδομένα δημιουργεί η μαζική συμμετοχή εργαζομένων όλων των κλάδων στα ΜΜΕ στην Ανοιχτή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της πορείας της 19ης Μάρτη.

Ο κόσμος που με παλμό έδινε αγωνιστικό τόνο στα μπλοκ του Τύπου, αμέσως αφότου έφτασε η πορεία στη Βουλή συνέχισε συντεταγμένα προς την ΕΣΗΕΑ όπου «κατέλαβε» την αίθουσα εκδηλώσεων του 1ο ορόφου.

Μέλη της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΤΙΤΑ, αλλά και εργαζόμενοι αποκλεισμένοι από τις υπάρχουσες Ενώσεις συζήτησαν μεταξύ τους, κατέθεσαν προτάσεις και προβληματισμούς, ζήτησαν την κλιμάκωση του αγώνα και τη συσπείρωση στη βάση μέσα από εργατικές συνελεύσεις στα μαγαζιά, παρακάμπτοντας ουσιαστικά τη γραφειοκρατική ηγεσία-τροχοπέδη της ΕΣΗΕΑ (ακολουθεί το ψήφισμα της συνέλευσης).

Σήμερα στις 12:00 στο μεικτό συμβούλιο (των εκπροσώπων των εργαζομένων ανά χώρο εργασίας) προσήλθαν μόλις οι 12 από τους 70 εκπροσώπους, αποδεικνύοντας εκ νέου ότι μόνο αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους θα μπορέσουν οι αγώνες να συνεχιστούν.

Θεωρούμε ότι η δημιουργία του Ανοιχτού Συντονιστικού Αγώνα των Εργαζομένων στα ΜΜΕ συνιστά μια εξαιρετικά ελπιδοφόρα εξέλιξη στον κλάδο που επιτρέπει την επί ίσοις όροις συμμετοχή σε αυτό όλων των εργαζομένων (μέλη, μη μέλη), απεγκλωβίζει τα μέλη από τα όργανα-αλυσίδες και απελευθερώνει τη συσσωρευμένη στον κλάδο οργή διοχετεύοντάς την σε αγωνιστικές κατευθύνσεις. Το κάλεσμα του Ανοιχτού Συντονιστικού είναι κάλεσμα για «συνδιαμόρφωση» και όχι για καπέλωμα, με αυτή την έννοια καμία απουσία δεν είναι δικαιολογημένη και καμία δικαιολογία δεν είναι επαρκής. Όσοι οδύρονται για τις γραφειοκρατικές ηγεσίες οφείλουν τώρα να πλαισιώσουν μαζικά το Συντονιστικό. Αν αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι δεν αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, δεν θα φταίνε οι «άλλοι»…

ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Καλούμε:

Σήμερα στις 6 μμ στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έξω από τη Βουλή

Την Κυριακή 2 μμ στα γραφεία μας για να συζητήσουμε τον συντονισμό του αγώνα της δικής μας Πρωτοβουλίας με το Ανοιχτό Συντονιστικό Αγώνα των Εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Ακολουθεί το ψήφισμα της συνέλευσης:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ

Αθήνα, 19/3/2008

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι εργαζόμενοι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων στον Τύπο και στα ΜΜΕ, συνάδελφοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί Τύπου και Ραδιοτηλεόρασης, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα - μετά τη μεγαλειώδη απεργιακή διαδήλωση όλων των συνδικάτων - στην αίθουσα συνελεύσεων της ΕΣΗΕΑ, ζητάμε από τις διοικήσεις των Ενώσεών μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων:

· Απαιτούμε κλιμάκωση των ενωτικών απεργιακών κινητοποιήσεων για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.

· Ακόμα και αν η κυβέρνηση Καραμανλή τολμήσει να το υπερψηφίσει στη Βουλή, απαιτούμε τη συνέχιση των αγώνων μας μέχρι να καταργηθεί ο νόμος.

· Ο αγώνας των σωματείων μας πρέπει να οδηγήσει στην ασφαλιστική και συνδικαλιστική ενοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί) και στη στήριξη ιδίως των νεότερων συναδέλφων και των γυναικών που πλήττονται περισσότερο από την κυβερνητική νεοφιλελεύθερη πολιτική.

· Ολοι εμείς είμαστε κομμάτι των εργαζομένων σε όλη τη χώρα που αγωνιζόμαστε ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Δεν είμαστε εργολάβοι της ενημέρωσης σε διατεταγμένη υπηρεσία κατασυκοφάντησης των εργατικών αγώνων.

· Ειδικά για τις επόμενες κρίσιμες ώρες του απεργιακού μας αγώνα, απαιτούμε από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να συγκαλέσει αμέσως το Μεικτό Συμβούλιο και το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου και ΜΜΕ για την περιφρούρηση της απεργίας.

· Ζητάμε γενικές συνελεύσεις των Ενώσεων για τη χάραξη αγωνιστικής πορείας και τη διαμόρφωση κοινού διεκδικητικού πλαισίου καθώς και συγκεντρώσεις όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, στα περιοδικά και στη Δημόσια και Ιδιωτική Ραδιοτηλεόραση.

Καλούμε όλα τα μέλη του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και τον κάθε συνάδελφο εργαζόμενο στα ΜΜΕ, αύριο Πέμπτη, 20/3, στην Ενωση (Ακαδημίας 20) στις 12.00 το μεσημέρι για την συνέχιση των κινητοποιήσεων και την περιφρούρηση της απεργίας.

Καλούμε επίσης τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας να κινητοποιήσουν όλο τον κλάδο ώστε να συμμετάσχει αύριο το απόγευμα, στις 6:00, στο συλλαλητήριο που καλεί η ΓΣΕΕ στο Σύνταγμα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ

19-3-2008

No comments: