Friday, March 7, 2008

Οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις να πάρουν Θέση!

Οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση Τώρα και θα κριθούν γι' αυτήν τόσο από τους συναδέλφους Τεχνικούς όσο και από την κοινωνία ολόκληρη. Επίσημα, ποιος δέχεται να αποκλειστούν από το Ταμείο του Τύπου; Ποιος δεν κάνει την ένταξή τους προμετωπίδα του αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα; Ποιος είναι μαζί τους και ποιος είναι εναντίον τους;

Αναδημοσιεύουμε την κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων των Τεχνικών, συναισθανόμαστε τη δίκαιη αγανάκτησή τους και υποσχόμαστε ότι θα συναντηθούμε στους δρόμους και στους αγώνες. Καμία ανοχή στους κλέφτες, καμία ανοχή στους μασκαράδες.

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης Σεπτεμβρίου & Μάρνης (Ε.Κ.Α.), τηλ:2108847039, φαξ:2108847368, www.etita.gr

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ)

Ωλένης 8, Βύρωνας, Αθήνα, 16233, τηλ-φαξ:2107645331 κιν:6932107835-6973247687, www.eter.gr, eter@hol.gr

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε)
Αριστοτέλους 32 (ΕΚΘ) ΦΑΞ:2310642680

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ)

Λέοντος Σοφού 8, Θεσσαλονίκη, 54625, τηλ: 2310 535709, φαξ: 2310 523184, κιν: 6977060166, www.etermth.gr, eter.mth@gmail.com

Αθήνα, Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Και «Πάλλη» κοροϊδία

για τους Τεχνικούς της Ιδιωτικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

Αγανάκτηση και οργή προκαλεί στους εργαζομένους Τεχνικούς η συστηματική κοροϊδία σχετικά με την αντιμετώπιση των καίριων ασφαλιστικών προβλημάτων τους. Λίγες ημέρες πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου η υπουργός Απασχόλησης διαβεβαίωνε τους εκπροσώπους μας ότι: «εμείς - εγώ βλέπω θετικά την ένταξη των Τεχνικών της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Εργαζομένων στα ΜΜΕ» με την παρατήρηση να μελετηθούν σχετικά στοιχεία.

Με κατάπληξη, λοιπόν, διαπιστώνουμε για μιαν ακόμα φορά την -αδικαιολόγητη, περίεργη και έξω από κάθε νομική και λογική αντίληψη- εξαιρούνται οι Τεχνικοί της ιδιωτικής και δημοτικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης από το Ταμείο όπου, σύμφωνα άλλωστε και με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας συντακτών και υπαλλήλων στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο- δικαιωματικά ανήκουμε.

Η κυρία Πετραλιά οφείλει δημόσια να εξηγήσει τους λόγους αναίρεσης των δεσμεύσεών της, με τον αποκλεισμό των Τεχνικών, αλλά και να εξηγήσει –εκτός από τα άλλα ζητήματα- ειδικότερα για το Ταμείο των ΜΜΕ την κατεύθυνση διατήρησης των προνομίων, μεγέθυνσης των ασφαλιστικών ανισοτήτων και συντήρησης των αντιφάσεων, που μαθηματικά σε συνδυασμό με τις άλλες διατάξεις του νόμου οδηγούν σταδιακά στην συνολική κατάρρευση –των υφιστάμενων Ταμείων Τύπου. Η φύση της εργασίας, ο μικρός αριθμός (1200) των εργαζομένων Τεχνικών ιδιωτικών και δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η συμβολή τους στην παραγωγή ασφαλιστικών πόρων (αγγελιόσημο) και ο ρόλος τους στην Ενημέρωση είναι στοιχεία αδιαπραγμάτευτα.

Ζητάμε, επίσης, την άμεση παρέμβαση του κ. Ρουσσόπουλου, ως αρμόδιου των ΜΜΕ Υπουργού, για την αποκατάσταση ενός νόμου ο οποίος στο μέρος που αφορά τα ΜΜΕ όπως κατατίθεται κρίνεται ως αντισυνταγματικός.

Ζητάμε την στήριξη των συναδέλφων μας σ’ ένα αγώνα που ορθολογικοποιεί μια στρεβλή και άνιση μεταχείριση των Τεχνικών, που θωρακίζει το Ταμείο μας απέναντι στις μεθοδεύσεις που θα φέρουν την κατάρρευσή του, που δυναμώνουν την ενότητα και αλληλεγγύη των εργαζομένων, που απομονώνουν και περιθωριοποιούν αυτούς που επιδιώκουν μια υποτελή ενημέρωση κι ένα διασπασμένο συνδικαλιστικό κίνημα.

Απαιτούμε σήμερα να σταματήσει επιτέλους ο καταφανής εμπαιγμός μας και τα σκωτσέζικα ντουζ του τύπου «μπαίνετε - δεν μπαίνετε», ή διαβεβαιώσεις που έχουν τόσες φορές καταλήξει σε διαψεύσεις, ώστε όταν μας δίνονται οι πρώτες να περιμένουμε πάντα και τις δεύτερες και πάντα να επιβεβαιωνόμαστε. Είναι πραγματικά θλιβερό η Πολιτεία με τη στάση της να κλονίζει και να τραυματίζει τόσο βαθιά την εμπιστοσύνη του πολίτη προς αυτήν.

Καλούμε τους συναδέλφους Τεχνικούς της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

No comments: