Wednesday, December 19, 2007

«Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά»


Με παλμό και αγωνιστική διάθεση η Πρωτοβουλία πήρε μέρος στη χθεσινή απεργία και κινητοποίηση! Το «μεγαλειώδες» μπλοκ των μπλοκ στοιχήθηκε πίσω από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, εμείς οι 7-8 κρατούσαμε το πανό της Πρωτοβουλίας (βλέπε φωτογραφία …το πανό, όχι εμείς).

Ο αντίκτυπος της παρουσίας μας, ωστόσο, ήταν αντιστρόφως ανάλογος του μεγέθους της! Η Πρωτοβουλία κατήγαγε την πρώτη «ηθική» νίκη της: τρέψαμε τον κ. Σόμπολο σε άτακτη υποχώρηση.

Όταν εξερχόμενος από τη Βουλή άρχισε να ενημερώνει για τα αποτελέσματα της εκεί συνάντησης, με τα βιονικά αντανακλαστικά μας, στηθήκαμε απέναντί του στα πέντε μέτρα και αρχίσαμε να φωνάζουμε συνθήματα (δείτε παρακάτω). Με το γνωστό πτοημένο ύφος του, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ παράτησε τη ντουντούκα, σταμάτησε την ενημέρωση και αποχώρησε. Φεύγοντας –σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες*1- απεύθυνε, ευδιακρίτως θλιμμένος, σε γνωστό φωτογράφο που εθεάθη μαζί μας το αμείλικτο ερώτημα: «Μα γιατί μου το κάνατε αυτό;»

(Αν θέλετε πραγματικά να μάθετε κύριε Σόμπολε, μπορούμε να απαντήσουμε).

Δυστυχώς δεν προλάβαμε να ξεδιπλώσουμε το σύνολο του συνθηματικού ρεπερτορίου μας, αφού μόλις τα δύο πρώτα στάθηκαν ακαριαία…

Ιδού το (πλήρες) ρεπερτόριο:

«Μαύρα, μαύρα
Και ΜΜΕ φασόν
Σε λίγο θα μας βγάλετε
Και για κονσομασιόν»

«Δουλειά με το κομμάτι
Ζωή με το κομμάτι
Κι η ΕΣΗΕΑ κλείνει
Στ’ αφεντικά το μάτι»

«Θέλουμε Σωματεία
Και όχι καφενεία
Έτοιμα για σύγκρουση
Με την εργοδοσία»

«Εισφοροδιαφυγή
Εισφοροδιαφυγή
Εσείς το επιτρέψατε
Και τώρα είστε μουγκοί» *2

Αν και στην αρχή ήμασταν απογοητευμένοι που ήμασταν τόσο λίγοι, το 1/5 των μέχρι στιγμής καταγεγραμμένων δυνάμεών μας, κατόπιν όλων αυτών αναπτερωθήκαμε! Αν μια χούφτα από μας «πτοεί» τον αγαπητό κ. Πάνο, φανταστείτε πεδίον δόξης λαμπρόν μόλις το σωματείο πάρει τη σφραγίδα…

Συνάδελφοι,

Γαλοπούλα δεν θα φάμε (65 ευρώ η 5κιλη), δέντρο δεν θα στολίσουμε (βαριόμαστε), για σκι δεν θα πάμε (δεν το ‘χει στρώσει ακόμη στην Αθήνα) …ελάτε να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τον αγώνα μας.

Συνάντηση:

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007 στη 1 το μεσημέρι στην είσοδο της ΕΣΗΕΑ

*1 Μας το πε ο φωτογράφος

*2 Προσφέρουμε τις ευφάνταστες υπηρεσίες μας έναντι πενιχρής αντιμισθίας (δεν παίρνουμε δώρο Χριστουγέννων) σε κάθε ενδιαφερόμενο συνδικαλιστικό κλάδο. Εγγυημένο αποτέλεσμα, απόλυτη εχεμύθεια, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΥΓ: Ευχαριστούμε θερμά την ΕΦΕ:

- για τις σφυρίχτρες που μας χάρισε

- για τον καφέ που μας κέρασε

- και κυρίως για το παρατσούκλι που μας έβγαλε: «κομμάτια»

3 comments:

Pantelis said...

Είναι άδικο τέτοια ωραία ρεπορτάζ να μένουν απλήρωτα. Τι θα διαβάζαμε στις εφημερίδες αν σας έβαζαν στο μισθολόγιον;

Anonymous said...

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια... Πλην όμως μας διαβάζετε και τώρα στις εφημερίδες (και χωρίς να είμαστε εις το μισθολόγιον). Υποσχόμαστε δε ότι εάν εξαλειφθεί η κρυφή μισθωτή εργασία στον κλάδο –ως αποτέλεσμα συλλογικού αγώνα- θα κάνουμε ακόμα πιο ωραία ρεπορτάζ. Ολο και κάτι σου μένει όταν αγωνίζεσαι. Για δείτε το, σας συμφέρει κι εσάς ω! αναγνώστες.

Pantelis said...

το ξέρετε ότι σας αγαπούμε ιδιαιτέρως και θα μεσολαβήσομε στους εργατοπατέρες της ενορίας μας δι' υμάς.