Sunday, December 9, 2007

Διασωματειακό

Χθες, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Τιτάνια συνάντηση Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων που αποτελούν τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ με πρόσκληση συνδικαλιστικών εκπροσώπων για να συζητηθούν οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό.

Η πρόσκληση απευθύνονταν στις Ενώσεις:

Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)

Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ)

Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ)

Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ)

Ένωση Τεχνικών Ημερησίου Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ)

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων (ΠΕΛ)

Ένωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών (ΕΕΑ)

Ένωση Εφημεριδοπωλών (Πειραιά)

Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΠΕΑ)

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ)

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ)

Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ)

Το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

ΤΟΥ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση

για το Ασφαλιστικό από τις Ενώσεις των ΜΜΕ

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2007

Στην σημερινή συνδιάσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής των συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των Μ. Μ. Ε., που οργανώθηκε από το «Διασωματειακό», και συμμετείχαν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων, των Ομοσπονδιών και Συνδικαλιστές του κλάδου,


ζητήθηκε

  • η Δημιουργία Ενιαίου Ταμείου στα ΜΜΕ για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου


και καταγγέλθηκαν

  • στο σύνολό τους οι χειρισμοί της Κυβέρνησης, το Ασφαλιστικό που υφαρπάζουν αποθεματικά, ισοπεδώνουν κατακτήσεις, ανατρέπουν δικαιώματα, μειώνουν συντάξεις, αυξάνουν όρια ηλικίας και επιδίδονται σε μια πρωτοφανή επέλαση σε βάρος των κεκτημένων των ασφαλισμένων.


Η Συντονιστική Επιτροπή διακηρύσσει σε κάθε κατεύθυνση την ενότητα, την αλληλεγγύη και αγωνιστική διάθεση του κλάδου και καλεί όλους τους Συναδέλφους να συντονιστούν με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε έναν αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.


Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ συνεδριάζει αύριο το πρωί εν όψει της απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου.


από την ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Με την παράκληση της δημοσίευσης και μετάδοσης

Τι δεν αναφέρεται στο δελτίο τύπου;

Ότι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ δεν παρέστη στην συνάντηση. Από την ΕΣΗΕΑ μίλησαν μέλη αριστερών παρατάξεων που μετέχουν στο ΔΣ και συνδικαλιστές.

Το ζήτημα της επισφαλούς εργασίας στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ

τέθηκε πιεστικά και απερίφραστα κυρίως από τον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ και την εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ που παραβρίσκονταν στη συνάντηση. Τέθηκε επίσης από τους εκπροσώπους των τεχνικών ο χώρος των οποίων μαστίζεται από τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, αλλά και από συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ.

Κεντρικό ζήτημα της συνάντησης ήταν το Συνδικάτο Τύπου. Ωστόσο δεν αποσαφηνίστηκε αν αυτό αφορά στο σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, ή αποκλειστικά στο τμήμα που σήμερα αναγνωρίζεται από τις Ενώσεις -και είναι περίπου το μισό- και αν ναι με ποιο τρόπο μπορεί να δρομολογηθεί κάτι τέτοιο.

Η συμμετοχή όλων είναι επιβεβλημένη στην απεργία της 12/12, εξίσου επιβεβλημένο είναι και να ανοίξει υπεύθυνα η συζήτηση για την κρυφή μισθωτή εργασία στα ΜΜΕ.

No comments: