Wednesday, December 5, 2007

Σιγή Ιχθύος;

Αυτές τις μέρες που συχνά – πυκνά βλέπουμε συνδικαλιστές στα τηλεοπτικά παράθυρα, έχουμε μείνει άναυδοι από την επιμονή του κ. Σόμπολου να μην ανοίγει το εκρηκτικό ζήτημα της επισφαλούς εργασίας στα ΜΜΕ (μπλοκάκια, κρυφή μισθωτή εργασία, ασφάλιση σε άσχετα ταμεία). Τον είδαμε να του δίνει πάσες ο εργατολόγος κ. Μητρόπουλος κι εκείνος να παραμένει «άφωνος», τον είδαμε να διακόπτει και να μιλάει πάνω από δημοσιογράφο –ώστε να μην ακουστεί- όταν πήγε να του κάνει σχετική ερώτηση. Είδαμε τον κ. Τρίμη στον Alpha να κόβεται στον αέρα μόλις μίλησε για το ποσοστό των δημοσιογράφων εκτός ΕΣΗΕΑ, περίπου οι μισοί είπε. Ευτυχώς είδαμε και κάποιους άλλους δημοσιογράφους να μιλάνε ανοιχτά για το ζήτημα χωρίς «παρεμβολές» και να ζητάνε την ένταξη όλων στον κλάδο.

Δεδομένων όλων αυτών θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι –και μη- αποφάσισαν να «φιλοξενήσουν» την πρωτοβουλία.

Εμείς έχουμε βρει τις ακόλουθες αναφορές:

Μετά την εφημερίδα

Μακεδονία

Freelancers

Νέοι Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία των ΜΜΕ

Mediablog

ANemos

Εκτός Καρέ

Indymedia

Indy

Radiobubble

η γενιά των 700 ευρώ

Κέρδος online

Αν πέσει στην αντίληψή σας άλλη αναδημοσίευση της ανακοίνωσης ή γνωστοποίηση της ύπαρξης της πρωτοβουλίας παρακαλούμε ενημερώστε μας.

4 comments:

G700 said...

Αύριο θα αναρτήσουμε κι εμείς την ανακοίνωσή σας , στο blog της Γενιάς των 700 ευρώ.

Εκπρόσωποι της G700 θα παρευρεθούν στην εκδήλωση της Δευτέρας.

Anonymous said...

Ευχαριστούμε θερμά.
Η παρουσία και η παρέμβασή σας στην εκδήλωση θα εξασφαλίσει την ανάδειξη του ζητήματος της επισφαλούς εργασίας γενικότερα και την ενημέρωση για τις αρνητικές (ή θετικές αν υπάρχουν) εξελίξεις και σε άλλους κλάδους εργασίας που ταλανίζουν μια ολόκληρη γενιά.

G700 said...

ok το αναρτήσαμε τα λέμε τη Δευτέρα

Anonymous said...

Υπάρχει αναφορά εδώ (παραπομπή στη δεξιά μπάρα με τα links)
http://www.radiobubble.gr/topics/edito

Κι εδώ http://www.radiobubble.gr/links-0

η πανέμορφη περιγραφή:
"Δημοσιογράφοι.. και "Δημοσιογράφοι"
Παρ, 07/12/2007 - 15:55 — radiobubble

Διαρκείς "ανταποκρίσεις" από τα ανθρακωρυχεία των μεγαλοεκδοτών... H Πρωτοβουλία των Δημοσιογράφων που, παρά τη θέλησή τους, εργάζονται σε καθεστώς "ελεύθερου επαγγελματία", κοινώς "μαύρα", "με μπλοκάκι", με ασφάλιση σε άσχετα ταμεία κλπ.. Η άλλη, η άγνωστη εικόνα, της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.
Πρωτοβουλία Εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ με Αναγκαστική Υπαγωγή στο Δελτίο Παροχής (Δ.Π.Υ.)
http://mme-gia-somateio.blogspot.com/
"