Monday, June 16, 2008

Η Συντονιστική των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ για τον Flash


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ FLASH

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ με αφορμή τις εξελίξεις στον ραδιοσταθμό Flash σε βάρος δημοσιογράφων, υπαλλήλων και τεχνικών επισημαίνει ότι οι συνάδελφοί μας ουσιαστικά βιώνουν τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής του νέου νόμου για τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.

Σήμερα εκπνέει το τρίτο στα τελευταία τέσσερα χρόνια τελεσίγραφο με το οποίο η Διοίκηση του ραδιοσταθμού Flash 96 καλεί 40-50 (!) εργαζόμενους του σταθμού να δεχθούν «εθελουσίως» τις απολύσεις του, με την απειλή ότι σε περίπτωση άρνησης θα γίνει αδιακρίτως δραματική μείωση του προσωπικού. Είναι μια πρόταση που δεν συνοδεύεται από κανένα οργανωτικό σχεδιασμό, καμιά εξήγηση, κανένα επιχείρημα, ενώ την ίδια στιγμή οι εμπνευστές του σχεδίου, μεγαλοστελέχη του Flash, κρατούν προνόμια, μισθούς και …μαχαίρια. Η νέα «κρίση» στον Flash, όμως, που, με άλλα μέσα, υπηρετεί, κυρίως, την ειδησεογραφία., στην πραγματικότητα είναι ενταγμένη σε μια σειρά παρόμοιων «κρίσεων», με στόχο την αντικατάσταση της ενημέρωσης από ψυχαγωγικά υποκατάστατα και εντάσσεται σε σχεδιασμούς που θέλουν ανενημέρωτους πολίτες σε μια τυφλή Δημοκρατία.

Για τους λόγους αυτούς η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ δηλώνει ότι θα υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας, τον ενημερωτικό χαρακτήρα του Flash και τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Καλούμε την εργοδοσία του ραδιοσταθμού να κατανοήσει επιτέλους ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι. Προειδοποιούμε ότι κάθε προσπάθεια εκβίασης και ετσιθελικής επιβολής λύσεων στα πλαίσια θολών επιχειρηματικών στοχεύσεων με θύματα τους συναδέλφους μας θα απαντηθεί από το σύνολο των Ενώσεων αμέσως και καίρια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

No comments: