Friday, March 28, 2008

Οι εργαζόμενοι στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ για το Ασφαλιστικό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αθήνα, 27 Μαρτίου 2008
Εμείς, οι εργαζόμενοι στην Ημερησία, δηλώνουμε την αντίθεσή μας με το νομοσχέδιο για την κατεδάφιση τουασφαλιστικού συστήματος, που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβερνητικήπλειοψηφία των 151+1 βουλευτών.
Υπογραμμίζουμε τις καταστροφικές συνέπειες των ρυθμίσεων τουνομοσχεδίου που αφορούν τον κλάδο μας, τόσο για την περίθαλψη, όσο καιγια τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο δεν πλήττει μόνο τους δημοσιογράφους, αλλά το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν καν συνδικαλιστική εκπροσώπηση.
Για το λόγο αυτό, ζητούμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να «αγκαλιάσει» όλους τους εργαζομένουςστον κλάδο (καλλιτεχνικοί συντάκτες, εργαζόμενοι σε δικτυακούς χώρουςκλπ), αλλάζοντας το αναχρονιστικό Καταστατικό. Παράλληλα την καλούμε να αξιοποιήσει το Διασωματειακό για την οργάνωση των κινητοποιήσεών μας. Στηρίζουμε κάθε ενέργεια που συμβάλλει στην αποτροπή της μετατροπής αυτού του εκτρώματος σε νόμο και, κυρίως, κάθε αγώνα που θα γίνει για τη μη εφαρμογή και την ανατροπή του νόμου αυτού στην πράξη. Εκφράζουμε τη δυσφορία μας για τη στάση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κατά τις προηγούμενες εβδομάδες. Στα πλαίσια της κλιμάκωσης του αγώνα, τασσόμαστε υπέρ της συγκρότησης Απεργιακής Επιτροπής (όπως προβλέπει και το Καταστατικό) και της πρόνοιας για ενημέρωση κατά τις ημέρες κινητοποιήσεων (π.χ. μέσω 10λεπτων απεργιακών δελτίων). Καταγγέλλουμε, τέλος, την στάση αρκετών παρουσιαστών και σχολιαστών δελτίων ειδήσεων, που υπονόμευσαν τους απεργιακούς αγώνες κατά του νομοσχεδίου και παραπληροφόρησαν την κοινή γνώμη, υποστηρίζοντας ότι«οι δημοσιογράφοι τα βρήκαν με την κυβέρνηση και εξαιρούνται» και τροφοδοτώντας μια άκρως αρνητική εικόνα στα μάτια της κοινής γνώμηςγια τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Ο κλάδος πλήττεται από το νομοσχέδιο όσο οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, αν όχι περισσότερο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η αφαίρεση του 10% από τα έσοδα του αγγελιόσημου και η εξαίρεση των γυναικών εργαζομένων στα ΜΜΕ από την 6μηνη άδεια λοχείας.
Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του περί συνέχισης και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων του κλάδου και συντασσόμαστε με τον εκπρόσωπό μας στο Μεικτό Συμβούλιο στην υποστήριξη κάθε δράσης προς αυτή την κατεύθυνση.

1 comment:

Anonymous said...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής (ψυχοDNA, ψυχογραφήσεις), σιωπής,....
Σχηματοποίηση λόγου ("ποιημάτων" μου), θεογονία, κοσμογονία,....
Γεια.....
URL : www.siopi.gr