Thursday, March 20, 2008

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ

Νέα ελπιδοφόρα δεδομένα δημιουργεί η μαζική συμμετοχή εργαζομένων όλων των κλάδων στα ΜΜΕ στην Ανοιχτή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της πορείας της 19ης Μάρτη.

Ο κόσμος που με παλμό έδινε αγωνιστικό τόνο στα μπλοκ του Τύπου, αμέσως αφότου έφτασε η πορεία στη Βουλή συνέχισε συντεταγμένα προς την ΕΣΗΕΑ όπου «κατέλαβε» την αίθουσα εκδηλώσεων του 1ο ορόφου.

Μέλη της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΤΙΤΑ, αλλά και εργαζόμενοι αποκλεισμένοι από τις υπάρχουσες Ενώσεις συζήτησαν μεταξύ τους, κατέθεσαν προτάσεις και προβληματισμούς, ζήτησαν την κλιμάκωση του αγώνα και τη συσπείρωση στη βάση μέσα από εργατικές συνελεύσεις στα μαγαζιά, παρακάμπτοντας ουσιαστικά τη γραφειοκρατική ηγεσία-τροχοπέδη της ΕΣΗΕΑ (ακολουθεί το ψήφισμα της συνέλευσης).

Σήμερα στις 12:00 στο μεικτό συμβούλιο (των εκπροσώπων των εργαζομένων ανά χώρο εργασίας) προσήλθαν μόλις οι 12 από τους 70 εκπροσώπους, αποδεικνύοντας εκ νέου ότι μόνο αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους θα μπορέσουν οι αγώνες να συνεχιστούν.

Θεωρούμε ότι η δημιουργία του Ανοιχτού Συντονιστικού Αγώνα των Εργαζομένων στα ΜΜΕ συνιστά μια εξαιρετικά ελπιδοφόρα εξέλιξη στον κλάδο που επιτρέπει την επί ίσοις όροις συμμετοχή σε αυτό όλων των εργαζομένων (μέλη, μη μέλη), απεγκλωβίζει τα μέλη από τα όργανα-αλυσίδες και απελευθερώνει τη συσσωρευμένη στον κλάδο οργή διοχετεύοντάς την σε αγωνιστικές κατευθύνσεις. Το κάλεσμα του Ανοιχτού Συντονιστικού είναι κάλεσμα για «συνδιαμόρφωση» και όχι για καπέλωμα, με αυτή την έννοια καμία απουσία δεν είναι δικαιολογημένη και καμία δικαιολογία δεν είναι επαρκής. Όσοι οδύρονται για τις γραφειοκρατικές ηγεσίες οφείλουν τώρα να πλαισιώσουν μαζικά το Συντονιστικό. Αν αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι δεν αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, δεν θα φταίνε οι «άλλοι»…

ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Καλούμε:

Σήμερα στις 6 μμ στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έξω από τη Βουλή

Την Κυριακή 2 μμ στα γραφεία μας για να συζητήσουμε τον συντονισμό του αγώνα της δικής μας Πρωτοβουλίας με το Ανοιχτό Συντονιστικό Αγώνα των Εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Ακολουθεί το ψήφισμα της συνέλευσης:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ

Αθήνα, 19/3/2008

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι εργαζόμενοι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων στον Τύπο και στα ΜΜΕ, συνάδελφοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί Τύπου και Ραδιοτηλεόρασης, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα - μετά τη μεγαλειώδη απεργιακή διαδήλωση όλων των συνδικάτων - στην αίθουσα συνελεύσεων της ΕΣΗΕΑ, ζητάμε από τις διοικήσεις των Ενώσεών μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων:

· Απαιτούμε κλιμάκωση των ενωτικών απεργιακών κινητοποιήσεων για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.

· Ακόμα και αν η κυβέρνηση Καραμανλή τολμήσει να το υπερψηφίσει στη Βουλή, απαιτούμε τη συνέχιση των αγώνων μας μέχρι να καταργηθεί ο νόμος.

· Ο αγώνας των σωματείων μας πρέπει να οδηγήσει στην ασφαλιστική και συνδικαλιστική ενοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί) και στη στήριξη ιδίως των νεότερων συναδέλφων και των γυναικών που πλήττονται περισσότερο από την κυβερνητική νεοφιλελεύθερη πολιτική.

· Ολοι εμείς είμαστε κομμάτι των εργαζομένων σε όλη τη χώρα που αγωνιζόμαστε ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Δεν είμαστε εργολάβοι της ενημέρωσης σε διατεταγμένη υπηρεσία κατασυκοφάντησης των εργατικών αγώνων.

· Ειδικά για τις επόμενες κρίσιμες ώρες του απεργιακού μας αγώνα, απαιτούμε από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να συγκαλέσει αμέσως το Μεικτό Συμβούλιο και το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου και ΜΜΕ για την περιφρούρηση της απεργίας.

· Ζητάμε γενικές συνελεύσεις των Ενώσεων για τη χάραξη αγωνιστικής πορείας και τη διαμόρφωση κοινού διεκδικητικού πλαισίου καθώς και συγκεντρώσεις όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, στα περιοδικά και στη Δημόσια και Ιδιωτική Ραδιοτηλεόραση.

Καλούμε όλα τα μέλη του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και τον κάθε συνάδελφο εργαζόμενο στα ΜΜΕ, αύριο Πέμπτη, 20/3, στην Ενωση (Ακαδημίας 20) στις 12.00 το μεσημέρι για την συνέχιση των κινητοποιήσεων και την περιφρούρηση της απεργίας.

Καλούμε επίσης τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας να κινητοποιήσουν όλο τον κλάδο ώστε να συμμετάσχει αύριο το απόγευμα, στις 6:00, στο συλλαλητήριο που καλεί η ΓΣΕΕ στο Σύνταγμα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ

19-3-2008

2 comments:

k said...

To: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


Όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστήκαμε μέσα από τα συνδικάτα μας. συμμετείχαμε στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των κλάδων μας κάναμε σαφές πως δεν θα αφήσουμε να περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.
Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει αγνοώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βρέθηκαν στον δρόμο στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Τετάρτης 19 Μαρτίου και προκαλώντας τελικά το λαϊκό αίσθημα.
Με αυτό το κείμενο στηρίζουμε την πρωτοβουλία για διενέργεια δημοψηφίσματος και καλούμε την, τόσο σίγουρη για τον εαυτό της, κυβέρνηση να παγώσει την διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα και να θέσει το νομοσχέδιο στην κρίση του λαού.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να έχει νικητή
κι αυτό είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

Sincerely,

The Undersigned

View Current Signatures

http://www.petitiononline.com/syn0803/petition.html

Anonymous said...

情趣用品,情趣,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,AIO交友愛情館,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,情色論壇,色情影片,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片區,成人圖片,成人貼圖,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,視訊聊天室,視訊聊天

麻將,台灣彩卷,六合彩開獎號碼,運動彩卷,六合彩,線上遊戲,矽谷麻將,明星3缺一,橘子町,麻將大悶鍋,台客麻將,公博,game,,中華職棒,麗的線上小遊戲,國士無雙麻將,麻將館,賭博遊戲,威力彩,威力彩開獎號碼,龍龍運動網,史萊姆,史萊姆好玩遊戲,史萊姆第一個家,史萊姆好玩遊戲區,樂透彩開獎號碼,遊戲天堂,好玩遊戲,遊戲基地,無料遊戲王,好玩遊戲區,麻將遊戲,好玩遊戲區,小遊戲,遊戲區,電玩快打,cs online

情趣用品,情趣,情趣商品,A片,AIO交友愛情館,AIOAV女優,AV,A漫,免費A片,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,色情影片,情色網,色情網站,微風成人區,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片區,成人圖片,成人貼圖,成人文章,成人小說,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080中部人聊天室,080聊天室,中部人聊天室,080苗栗人聊天室,苗栗人聊天室,免費視訊聊天,免費視訊,視訊聊天室,視訊聊天

情趣用品,情趣,情趣商品,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,一葉情貼圖片區,情色論壇,色情影片,色情網站,微風成人區,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人文章,成人小說,A片,AV女優,AV,A漫,免費A片,自拍,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080中部人聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室

情趣用品,情趣,情趣商品,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,做愛,寄情築園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,AIO,色情影片,情色網,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人文章,成人小說,成人電影,麗的色遊戲,自拍,A片,AV女優,AV,A漫,視訊交友網,視訊,視訊交友,免費視訊聊天室,免費視訊,視訊聊天,視訊聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園