Wednesday, February 27, 2008

Ω λα λα !!!

Επειδή ως Πρωτοβουλία είμαστε διαβαστεροί τύποι, διατρέχοντας το καταστατικό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ) στο http://www.ifj.org, στην οποία η ΕΣΗΕΑ είναι μέλος, αλιεύσαμε το ακόλουθο:

ΤΜΗΜΑ IV: Δικαίωμα εγγραφής μελών

5. Το δικαίωμα εγγραφής στην Ομοσπονδία δεν παρέχεται σε δημοσιογραφικές ενώσεις που συμπεριλαμβάνουν εργοδότες στα τακτικά τους μέλη, ούτε και σε μη συνδικαλιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε καθορισμένους επαγγελματικούς τομείς.

Δείτε και το αυτούσιο στα αγγλικά:

SECTION IV: Membership

5. Membership of the Federation is not open to journalists' unions which include employers in their regular membership, nor to non-union organisations which operate in specific sectors of the profession.

Και παραθέτουμε τώρα απόσπασμα της επιστολής του Μ. Μαθιουδάκη, πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ, προς το ΔΣ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η συνδιοίκηση Τσαλαπάτη - Σόμπολου, αντί να προχωρήσει σε εκκαθάριση του Μητρώου της Ένωσης από κραυγαλέες περιπτώσεις επιχειρηματιών, εργοδοτών και εργολάβων της ενημέρωσης, στερεί το δικαίωμα της άμεσης εγγραφής και περίθαλψης σε δεκάδες μεροκαματιάρηδες συναδέλφους μας με τη δικαιολογία ότι χρειάζεται “δεύτερη σκέψη” για την αξιολόγησή τους».

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Είτε η ΕΣΗΕΑ δήλωσε ψευδή στοιχεία, ή τα ενημερωμένα μέλη της έκαναν τα στραβά μάτια (μπορεί και τα δύο), ή η ΔΟΔ/IFJ δεν τηρεί το καταστατικό της, ή δεν διαθέτει ελεγκτικό μηχανισμό για να διασφαλίζει την τήρησή του.

Εννοείται ότι δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι και ο νοών νοήτω.

No comments: